Pot sa merg cu masina la spalatorie in perioada carantinei?

masina la spalat

Iata ca a trecut aproape o luna de cand Romania a intrat in stare de urgenta, iesirile din casa au fost limitate, iar pe masinile noastre s-a depus serios praful.

Stratul de praf, excremente de pasari si substantele biocide sau clor folosite in spalarea strazilor in aceasta perioada pot afecta vopseaua masinii pe termen lung.

Soferii au mai primit o veste buna odata cu publicarea Ordonantei militare nr. 8 in Monitorul Oficial. Acestia pot merge la service cu masina sau se pot deplasa pentru a achizitiona piese auto. Este permisa si deplasarea la reprezentantele auto in vederea achizitionarii unui autoturism nou.

Desii in nici o ordonanta nu se aminteste nimic de spalat, totusi in perioada asta este necesar ca masina sa fie spalata si dezinfectata daca este posibil. Soferii trebuie sa aiba la ei declaratia pe proprie raspundere si sa bifeze punctul referitor la asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor.

Pot merge la spalatoria auto sa-mi spal masina?

Raspuns: Da, sunt permise deplasarile la spalatoriile auto pentru curatarea masinilor, atunci cand acest lucru este necesar, dar cu respectarea stricta a prevederilor ordonantelor militare. Deplasarea se poate face completand declarația pe proprie raspundere la punctul privind acoperirea necesitatilor persoanei/ motiv justificat. Au raspuns cei din Grupul de Comunicare Stratetica.

Citeste si „Documentele auto expirate care isi mentin valabilitatea pe perioada starii de urgenta?

Distribuie