Cumpararea unei masini second hand

Cumpararea unui masini second hand

Cumpararea unei masini second hand: sfaturi pentru a cumpara in siguranta.

Atunnci cand nu ne permitem o masina noua, cumpararea de masini second hand ramane cea mai buna solutie daca vrei sa economisesti. Uneori insa schimbarea masinii poate fi si o necesitate, iar motivele pot fi cele mai disparate: familia s-a extins, ti-ai schimbat locul de munca si nu poti folosi mijloacele sau pentru ca vehiculul tau este atat de vechi incat aproape esti pe cale sa platesti asigurarea pentru masina de epoca.

Achizitionarea unei masini second hand are multe avantaje, astazi mai mult ca niciodata datorita dezvoltarii portalurilor de vanzari online care permit soferului sa se informeze despre caracteristicile estetice si mecanice la un cost mai mic decat un vehicul nou. Dar chiar si asa nu e usor. Pentru multi inseamna dureri de cap constante, cautari nesfarsite, timp pierdut.

Indiferent daca este riscant sau convenabil, achizitionarea unei masini second hand necesita unele precautii in ceea ce priveste practicile. Iata o lista de sfaturi de pus in practica atunci cand decideti sa cumparati un vehicul second hand.

Privat sau dealer?

Aceasta este intrebarea cheie: este mai bine sa cumparati o masina uzata de la un dealer sau de la o persoana fizica? Gasirea masinii tale de vis nu mai este atat de imposibila. Numeroasele platforme online nu numai ca va permit sa aruncati o privire la mii de oferte comparand acelasi model de masina, dar va pun si in contact direct cu vanzatorul.

Cumpararea de la o persoana fizica are avantajele sale economice: aproape intotdeauna pretul masinii este mai mic decat cel oferit de dealer, dar trebuie sa fii mult mai atent. Fa-ti timp pentru a evalua vehiculul, pune intrebari relevante pentru utilizarea si istoricul vehiculului.

Achizitionarea unui vehicul second hand de la dealer, care adera la sistemul uzat garantat, poate fi mult mai linistitor. Riscul este mai mic, garantiile oferite sunt mai mari si se gasesc usor masini second hand la km 0. Prin lege, dealerii care vand masini second hand trebuie sa garanteze vehiculul vandut cel putin un an de la livrare. Reparatiile defectiunilor sunt acoperite si, in cele mai rele cazuri, inlocuirea masinii este garantata.

Amintiti-va ca un pret avantajos poate ascunde cheltuieli suplimentare in ceea ce priveste inspectia de catre mecanic, reparatii sau service fara a uita costurile schimbarii proprietarului. Mai intai incheie, apoi incearca sa ai anumite numere in mana.

Site-urile web tematice sau generale va permit sa vindeti si sa cumparati o masina uzata din confortul casei dumneavoastra. Potentialul oferit de online este multiplu: unele depind de platforma aleasa, altele de utilizatorul care introduce reclama. Acestea variaza de la observarea in detaliu a masinii pana la efectuarea de cautari directionate (model, zona, an de inmatriculare etc.).

Portalurile sunt vitrine cu actualizare 24h/24h, care ofera primul punct de contact cu vanzatorul pentru a fi contactat ulterior pentru finalizarea achizitiei in mod clasic. Atentie pentru ca incercarile de inselatorie sunt pe ordinea de zi, la fel ca si pe piata reala: sfatul este sa evaluati cu atentie oferta prezentata si sa stati departe de ,,heringurile rosii”. Daca o propunere vi se pare prea avantajoasa, uitati-o pentru ca ar putea fi o inselatorie.

1. Nevoi reale

Primul pas util pentru cei care doresc sa cumpere o masina second hand este sa aiba idei clare despre nevoile lor reale. Nu te poti uita in sectiunea dedicata vehiculelor de teren daca cea mai solicitanta calatorie este cea pe care o faci pentru a merge de acasa pe terenul de fotbal si nu poti cauta reclame printre masinile construite la comanda daca bugetul este al unui Fiat 500. asta este clar.

Ideea este alta: nu pierde timpul citind si evaluand reclame care nu se refera la nevoia ta reala. Definiti un buget precis si concentrati-va cautarile pe anunturile si distribuitorii care va pot satisface nevoile. Cumpararea unei masini second hand este o arta, dar baza este pragmatismul pur.

2. Combustibil: ce preferati?

Un alt filtru care va ghida alegerea este combustibilul. Exista masini pe benzina, modele hibride, masini pe metan, GPL si diesel. Dupa nevoile tale, seteaza cautarea: nu are rost sa pierzi timpul printre masinile cu metan daca ai in minte doar motorina, nu? Poate va puteti gandi la o masina electrica, dar, asa cum am mentionat mai sus, nevoile dvs. de transport determina sursa de energie pe care o alegeti.

3. Cati chilometri?

Inainte de a cumpara o masina uzata, trebuie sa verificati numarul real de kilometri parcursi. Acest lucru se datoreaza faptului ca odometrul poate da informatii corecte, dar poate fi si modificat si adaptat la intentiile obscure ale vechiului proprietar. Un odometru manipulat este greu de demascat, asa ca trebuie sa solicitati intotdeauna cupoanele si documentatia intretinerii efectuate in trecut. Dovada definitiva vine insa cu o verificare atenta a mecanicii.

4. Constatare de catre mecanic

Acesta este un pas important pentru cei care doresc sa cumpere masini second hand. Nu poti avea incredere si cumperi o masina cu ochii inchisi. Dar mai presus de toate, nu poti fi multumit de cupoane: mecanicul tau de incredere trebuie sa scotoci prin motor, intre suspensii si in spatele fiecarui tub al caroseriei. Totul trebuie sa fie clar, limpid, cristalin. Se incepe de la starea buna de sanatate a sistemului electric pana la scurgeri de ulei, pana la punctele critice: pistoane, chiulasa, cutii de viteze, amortizoare. Daca mecanicul scutura din cap, ceva nu este in regula.

5. Test drive

Ultimul pas pentru evaluarea partii tehnice: drumul de proba. La prima vedere pare o masina buna folosita si mecanicul a dat o parere pozitiva. Dar ai incercat-o? Faceti o plimbare cu mecanicul pentru a evalua zgomotul, franarea, suspensia si fluiditatea schimbatorului de viteze. In acest fel vei avea o idee si mai clara despre vehiculul pe care urmeaza sa-l achizitionezi.

8. Reclame cu preturi mici

Aceasta este o poveste veche, dar care intotdeauna face rau. Sunt multe anunturi care suna a oportunitate, masina arata perfect si tocmai vopsita, si cand te duci sa o ridici… vezi cae e o rabla. Primul sfat este acesta: folositi intotdeauna bunul simt. Ce se ascunde in spatele unei oportunitati care suna prea frumos? Pretul este foarte mic si conditiile sunt convenabile? Ei bine, aprofundati acest anunt si nu lasati impulsul primordial de cumparare sa prevaleze asupra rationalitatii.

Graba este un sfat prost si, cu putin timp disponibil, puteti face referinte intre datele colectate din activitatea dvs. online cu cele din cautarile offline pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil. Evident, inainte de a incheia afacerea, trebuie sa experimentezi calitatea masinii direct.

Tot in acest caz se aplica regulile pe care le-am mentionat (in special controlul mecanicului), dar atentia ta trebuie sa fie intotdeauna maxima. Uneori este o afacere, alteori este o inselatorie.

 

Tractari Auto Super Ieftine

Memoreaza numarul nostru de telefon 0766.566.566. Daca ai probleme cu masina suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil. Drum bun!