A fost declarat falimentul pentru compania de asigurari City Insurance

Decizia ASF de retragerea autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva acesteia a fost publicata, luni – 27 septembrie 2021, in Monitorul Oficial, Partea I, nr 921. De la acest moment, Fondul de Garantare a Asiguratilor – FGA va urma sa faca platile catre clientii sau pagubitii CITY in 60 de zile.

Iesirea din piata a City Insurance este resimtita puternic de transportatori care beneficiau de cele mai mici preturi pe un an de la acest asigurator, circa 7.000 de lei. In prezent, doar 4 din cei 8 asiguratori RCA mai transmit oferte de pret catre brokeri, iar preturile trec de 14.000 de lei. Asiguratii se pot duce sa ceara personal oferte de la ceilalti asiguratori, dar preturile sunt oricum si mai mari. In aceste conditii ASF a cerut marti brokerilor sa-si informeze clientii ca daca fac parte din categoria cu risc ridicat pot sa ceara oferta de la Biroul Asiguratorilor Auto.

Efectele retragerii autorizatiei de functionare a City Insurance incep sa fie resimtite de transportatori, care beneficiau de pretul mic al politelor RCA vandute de acest asigurator, de circa 7000 de lei pe an.

Cei aproape 3 milioane de romani care au polite RCA la City Insurance au doua optiuni dupa ce ASF a decis sa ceara falimentul acestui asigurator: pot sa-si pastreze asigurarile pana la data expirarii ori pot sa le denunte si sa incheie contracte la un asigurator fara probleme.

Daca esti client City si vrei sa denunti polita RCA, daca nu ai avut daune in perioada de valabilitate de pana la denuntare, pentru perioada neexpirata ai dreptul sa iti recuperezi diferenta de prima de la Fondul de Garantare a Asiguratilor, se arata intr-un ghid lansat luni de UNSAR si BAAR pentru clientii si pagubitii acestei societati.

Cei mai afectati vor fi insa pagubitii, cei loviti in trafic de o masina asigurata la City, deoarece multe service-uri nu mai fac reparatii pe aceste polite si toate despagubirile de la acest asigurator vor fi platite de FGA in limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare. Pentru diferenta este nevoie sa te inscrii la masa credala, in cadrul procesului de faliment al asiguratorului.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis vineri seara sa ii retraga autorizatia de functionare societatii City Insurance, cea mai mare companie de asigurari si liderul pietei RCA, cu aproape 3 milioane de asigurati. Masura a fost luata dupa constatarea starii de insolventa a asiguratorului, ASF urmand acum sa promoveze in instanta cererea de deschidere a falimentului.

Fondul de garantare a asiguraţilor a luat act de Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului. Astfel, începând de astăzi (luni, n.r.), FGA poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A, la deschiderea dosarelor de daună”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Tractari Auto Super Ieftine


Memoreaza numarul nostru de telefon 0766.566.566. Daca ai probleme cu masina suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil. Drum bun!