Atentie la oprirea sau stationarea in dreptul unitatilor de invatamant

Atentie la oprirea sau stationarea in dreptul unitatilor de invatamant

Soferii care parcheaza in dreptul unitatilor de invatamant vor fi amendati cu pana la 725 de lei.

Pentru a nu exista confuzie intre cei care isi aduc sau isi iau copiii de la scoala, proiectul legislativ prevede schimbarea Codului Rutier. Asadar, daca proiectul de lege va trece mai departe si va fi aplicat, pe toate laturile de acces ale unitatilor de invatamant vor fi amenajate spatii speciale, semnalizate, pentru imbarcarea sau debarcarea prescolarilor si scolarilor.
Intervalul in care pot fi folosite locurile special amenajate

Proiectul de lege inregistrat la Senat arata ca locurile special amenajate vor putea fi folosite de catre cei care lasa sau iau copii de la scoala sau gradinita, pe o durata de 20 de minute, in intervalul 07:00 – 20:00.

Asadar, cei care nu respecta aceste reguli risca sa primeasca 4-5 puncte amenda.

Ce prevede, in prezent, Codul Rutier, cu privire la oprirea, stationarea si parcarea masinilor?

Art.63.
Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.

Nu se considera oprire:

– imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesara pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;
– imobilizarea autovehiculului avand o masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, atat timp cat este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.

Pentru autovehiculele care transporta marfuri, altele decat cele prevazute la alin. (2) lit. b), administratorul drumului public impreuna cu autoritatile administratiei publice locale, cu avizul politiei rutiere, vor stabili programe sau intervale orare pe timpul noptii, in care oprirea sau stationarea este permisa pentru distribuirea marfurilor.

Tractari Auto Super Ieftine


Memoreaza numarul nostru de telefon 0766.566.566. Daca ai probleme cu masina suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil. Drum bun!