Reguli noi pentru biciclisti si cei cu trotinete electrice

Reguli noi pentru biciclisti si cei cu trotinete electrice

Ministerul de Interne vrea sa modifice Codul Rutier, astfel incat sa limiteze la 30 de km/h viteza cu care circula biciclistii si cei cu trotinete electrice.

Noutatea absoluta ar fi insa amandarea pietonilor care folosesc telefonul mobil in timp ce traverseaza strada.

Vorbim, in acest moment, despre un proiect propus de Ministerul Afacerilor Interne si pus in dezbatere publica.

Principala modificare ar fi interzicerea folosirii telefonului mobil in timpul traversarii. Pietonii nu vor mai putea sa vorbeasca, sa dea mesaje, sa asculte muzica ori pur si simplu sa il butoneze. I-ar astepta amenzi de cel putin 145 de lei.

Folosirea telefonului mobil le distrage atentia, iar riscul de accidentare creste, argumenteaza Internele initiativa legislativa.

MAI mai vrea sa impuna si o limita de viteza pentru biciclisti: 30 km/h. Accidentele in care sunt implicati acestia ocupa locul trei intr-un clasament al principalelor motive care duc la tragedii – e drept, dupa dupa indisciplina pietonilor si viteza neadaptata, potrivit unei statistici a Politiei Rutiere din 2020.

Aceleasi masuri ii vizeaza si pe cei care folosesc trotinetele electrice. De multe ori, insa, cele inregistrate de companiile de ride sharing, de exemplu, vin cu propriile limitari.

Tot la capitolul reglementari, punctam si modificarea placutelor de inmatriculare pentru vehiculele electrice – acestea ar urma sa fie alb cu verde.

Proiectul este pus la dispozitia publicul de Guvernul Romaniei – poate fi gasit online pentru consultare.

Tractari Auto Super Ieftine


Memoreaza numarul nostru de telefon 0766.566.566. Daca ai probleme cu masina suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil. Drum bun!