Pot sa merg cu masina la service in perioada starii de urgenta?

service auto

Conform articolului 5 al Ordonantei militare nr. 8 anuntate de Grupul de Comunicare Strategica, romanii se pot deplasa cu scopul de a achizitiona autovehicule sau piese de schimb pentru masini si la service pentru reparatii auto. Cei care se merg la showroom pentru achizitionarea de masini sau la service pentru achizitionarea de piese sau pentru reparatia unei masini, trebuie sa bifeze in declaratia pe proprie raspundere motivul referitor la deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor.

Ce se intampla daca imi expira documentele?

RCA

Trebuie stiut ca asigurarea obligatorie RCA nu se prelungeste automat in perioada starii de urgenta. Documentul poate fi reinnoit online.

ITP

Nici ITP nu se prelungeste automat in perioada starii de urgenta. In cazul in care un sofer trebuie sa efectueze Inspectia Tehnica Periodica (ITP) acesta trebuie sa bifeze punctul 2 din declaratia pe proprie raspundere si anume asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza.

Rovinieta

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ne informeaza ca rovinietele nu se reinnoiesc automat, ea poate fi reinnoita foarte usor, atat online, cat si prin SMS sau la benzinariile partenere. In caz contrar soferii pot fi sanctionati contraventional cu amenzi cuprinse intre 250 si 450 de lei pentru autoturismele mici si de 3.000 – 4.500 de lei pentru vehiculele de transport marfa cu masa mai mare sau egala cu 12 tone.

Citeste si „Documentele auto expirate care isi mentin valabilitatea pe perioada starii de urgenta?

Distribuie