Unde poti repara cutia de viteza a camioanelor

reparatii cutii de viteze camioane

Cutia de viteza este probabil cel mai durabil mecanism al oricarui vehicul daca este intretinut cum trebuie si vehiculul este utilizat corect. Sunt camioane care au rulat multi ani fara sa fie nevoie de reparatii la cutia de viteza a lor.

Tocmai acesta este motivul pentru care doar atunci ne punem intrebarea „unde sa repar cutia de viteza”, cand chiar avem nevoie de reparatii. Este cert ca fiecare transportator ar dori ca vehiculul sa nu se strice niciodata pentru ca stationarea unui vehicul este echivalenta cu pierderea de bani.

Unde sa repari cutia de viteza camioane?

In mod normal, ne-am gandi ca la orice service se pot repara cutiile de viteze camioane, dar nu intotdeauna este asa. Sunt multe service-uri de camioane care nu au mecanic specializat pe cutii de viteze, de aceea se lucreaza cu alte firme specializate in astfel de lucrari.

Sa nu uitam nici faptul ca fiecare marca de camion are alt tip de cutie de viteza care difera ca si constructie si functionare, daca mecanicul nu cunoaste cutia respectiva si nu stie exact ce trebuie sa faca, mai bine nici nu incepe lucrarea.

reparatii cutii de viteze

Sunt insa unele firme specializate pe reparatia cutiilor de viteze la camioane si sunt cautate de la sute de km departare pentru aceste munci mai delicate. Unele firme specializate ofera servicii de reparatii cutii de viteze la un pret foarte bun si competitiv pe piata de camioane.

Aceste servicii de reparatii cutii de viteze, ajuta multi transportatori ai caror vehicule necesita reparatii la cutia de viteza. Este o solutie rapida chiar si pentru firme mici de transport care nu au service propriu sau specialisti angajati pentru astfel de lucrari.

Cum pot trimite cutia de viteza la reparatii?

Cutia de viteza poate fi trimisa cu resurse proprii sau curierat. Exista servicii de curierat pentru astfel de transporturi asa ca si aceasta problema sa poate rezolva usor.

Multi aleg sa transporte singuri cutia de viteza la service-ul de camioane, mai ales daca nu sunt la o departare foarte mare de service si astfel vor iesi mai ieftin la pret. Important e sa ajunga cutia la destinatie unde sa fie desfacuta, verificata si reparata.

Cu toate acestea, de multe ori, cea mai buna solutie este sa apelati la serviciul de curierat, un serviciu de incredere si mult mai ieftin pe distante mari decat daca ati duce singuri cutia de viteza la reparat.

reparatii cutii de viteze romania

Cat de repede se repara cutia?

Pentru reparatia cutiei de viteza nu este nevoie de mai mult de doua zile lucratoare dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca dupa identificarea pieselor defecte, acestea trebuie comandate de la importatori.

Toate firmele care repara cutii de viteze au piese de schimb in stoc sau au o relatie stransa cu producatorii sau importatorii de piese camioane si pot aduce intr-un timp foarte scurt toate piesele de care au nevoie. Totusi transportul pieselor necesita timp, trebuie luata in calcul inca cel putin o zi in plus de asteptare pana cand cutia va fi gata.

Pentru un transportator, stationarea camionului reprezinta o pierdere de timp si bani. De aceea asteptarea dupa o piesa nu este niciodata o activitate usoara. Dar daca stim ca problemele cutiei de viteza se vor rezolva asteptand putin si in scurt timp vom dispune de un vehicul care va functiona fara probleme mult timp de atunci incolo, in mod sigur vom fi mult mai rabdatori si mai intelegatori in timpul procesului de asteptare.

Distribuie