Revizia masinii inainte de vacanta

Revizia masinii inainte de vacanta

In clipa in care ai decis sa pleci in concediu masina ta trebuie sa-i faci o revizie generala pentru ca stim cu totii ca orice defectiune iti poate da peste cap tot concediul. Masina trebuie sa iti ofere siguranta si pentru asta trebuie sa fie atent verificata ca sa nu-ti faca vreo problema cand pleci la drum.

Pregatirea pentru concediu inseamna multe lucruri pe care le facem din timp: rezervari pentru cazare, cumparaturi, stabilirea unui itinerariu, dar nu trebuie sa lipseasca si revizia masinii inainte de a pleca la drum.

Revizia masinii inainte de vacanta

Cand pleci in vacanta cu masina personala ai cateva lucruri de verificat:

1. Nivelul uleiului

Inainte de a pleca in calatorie verifica nivelul uleiului si completeaza daca este nevoie. Pastreaza in portbagaj un bidon cu tipul de ulei folosit pentru a completa la nevoie pe parcurs.

2. Lichidul de racire

Atunci cand nivelul lichidului de racire scade, temperatura motorului creste rapid, ducand la arderea garniturii de chiulasa. Asigura-te ca lichidul este la nivelul optim in vasul de expansiune, completeaza daca este cazl si ia un bidon de rezerva cu tine.

3. Presiunea in pneuri

Verifica presiunea dimineata la rece si umfla rotile in functie de sarcina, dupa indicatiile producatorului. Pneurile insuficient umflate determina cresterea consumului de combustibil si afecteaza aderenta la drum a masinii. Nu uita sa verifici toate aceste detalii si la roata de rezerva, ca sa nu ai surprize in caz de pana.

4. Trusa de prim ajutor

Siguranta inainte de toate: verifica trusa de prim ajutor, care trebuie sa fie completa si in termenul de valabilitate. Familiarizeaza-te cu continutul acesteia si pastraez-o la indemana. Nu se stie niciodata cand vei avea nevoie, chiar si de un banal pansament.

5. Sistemul de franare

Indiferent de numarul de kilometri pe care vreti sa il parcurgeti in vacanta, masina trebuie sa fie in perfecta stare de functionare. Este esential ca sistemul de franare sa fie verificat intr-un service inainte de plecarea in concediu.

6. Lumini

Verifica functionarea farurilor si a luminilor de stationare, atat in fata, cat si in spate. Nu uita semnalizatoarele si stopurile de frana. Ia un set de sigurante si becuri de rezerva, pentru orice eventualitate.

7. Stergatoarele de parbriz

Stergatoarele de parbriz sunt elemente simple care pot fi controlate de orice sofer. Cea mai usoara metoda de a verifica stergatoarele este sa le ridicati si sa verificati cu mana lamelele.

8. Sistemul de climatizare

La drum si ales vara trebuie sa tinem clima pornita. Este bine sa verificam sistemul de climatrizare inainte de a pleca la un drum mai lung.

9. Echipamente

Asigura-te ca ai trusa de prim ajutor, stingator si triunghi reflectorizant. De altfel din portbagaj nu trebuie sa lipseasca roata de rezerva si cricul, manusi si o trusa de scule.

10. Vesta reflectorizanta

Vesta reflectorizanta este obligatorie pentru calatoria in Belgia, Bulgaria (pentru toti ocupantii), Franta (pentru toti ocupantii), Italia, Luxemburg, Austria, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania si Ungaria. Vestele trebuie sa fie marcate EN 741.

Acestea sunt cateva lucruri care sunt foarte simplu de verificat, unele le putem verifica si singuri, altele intr-un service auto. Sunt verificari care va pot scuti de foarte multe neplaceri si cheltuieli suplimentare pe durata concediului.

Memoreaza numarul nostru de telefon 0730.60.30.90. Daca ai probleme cu masina suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil. Concediu placut!

Distribuie