Reguli noi pentru ITP in 2018

itp 2018

Din luna mai 2018 vor intra in viguare o serie de modificari privind legislatia la inspectiile tehnice periodice ITP ale autoturismelor.

Se vor schimba conditiile de verificare prin care trec masinile la inspectie, iar soferii care detin masini mai vechi de 12 ani va trebui sa le duca la inspectie anual, cei cu masini noi vor merge la inspectie la trei ani de la prima inmatriculare.

Masinile la care se vor gasi probleme majore sau periculoase nu vor trece de ITP si vor reveni la inspectie peste 30 de zile pentru a se verifica daca problemele s-au remediat.

Din luna mai obligatia de a efectua ITP-ul va reveni detinătorului certificatului de inmatriculare/inregistrare, spre deosebire de acum cand obligatia ii revine detinatorului legal al vehiculului.

Daca conduceti fara ITP valabil riscati sa ramaneti fara talon si amenda de la 900 la 2000 RON.

Documente necesare pentru efectuarea ITP

– certificatul de inmatriculare al autovehiculului sau autoritia provizorie de circulatie;

– cartea de identitate a autovehiculului;

– cartea de identitate a conducatorului auto care prezinta autoturismul la inspectie;

– polita RCA, valabila la data la care se efectueaza ITP.

Conform Hotararii de Guvern nr. 755/2016 vehiculelor implicate in accidente rutiere majore care au suferit avarii grave li se va suspenda automat inspectia tehnica periodica (ITP), urmand ca dupa efectuarea reparatiei sa li se efectueze o inspectie/verificare a conformitatii starii tehnice.

Distribuie