Pregatirea masinii pentru toamna

Pregatirea masinii pentru toamna

Iata ca vara a trecut si deja salutam prima luna de toamna. Cu toate astea vremea este inca destul de calda si weekendurile sunt inca perfecte pentru iesiri cu familia. Asa ca inainte de a pleca la drum este bine sa facem un control rapid al masinii pentru a fi siguri ca suntem pregatiti pentru vremea din aceasta perioada.

Verificati stergatoarele

Desii este inca cald afara, vremea toamna se schimba rapid si poate ploua destul de des. Daca ati ales sa calatoriti intr-o zona montana, probabilitatea exista toate sansele sa intalniti ploaia. Din acest motiv este recomandat sa verificati starea stergatoarelor pentru ca exista riscul ca acestea sa se fi uzat. Primul semn ca trebuiesc schimbate este cand acestea lasa urme pe parbriz.

Verifica sistemului electric

Verificati vizual sa nu existe contacte imperfecte, functionalitatea tuturor becurilor, stare bornelor de la baterie. La masinile mai noi erxista senzori car va anunta cand un anumic bec este ars si trebuie inlocuit. Trebuie sa stiti ca noul Cod Rutier prevede amenzi destul de usturatoare daca becurile nu sunt pornite sau nu funztioneaza.

Art.101.(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savirsite de persoane fizice: circulatia cu un autovehicul, remorca sau tramvai cu defectiuni la sistemul de iluminare sau de avertizare sonora ori cand acestea lipsesc.

Nu uitati sa verificati si farurile de ceata. Toamna este sezonul in care ceata incepe sa-si faca aparitia. Pe astfel de vreme se circula prudent si se folosesc farurile de ceata atunci cand este cazul.

Veriricati bateria. Atunci cand vremea este rece daca bateria este cu plebleme o sa ai probleme la pornire.

Verficati sistemul de incalzire

Toamna temperaturile incep sa scada, mai ales in timpul noptii si dimineata. Pentru un confort sporit in interiorul automobilului trebuie sa porniti porniti sistemul de incalzire.

Faceti revizie la filtre si ulei

Verirficati uleiul, iar daca este murdar trebuie inlocuit. Cand schimbati uleiul, schimbati intodeauna si filtrul de ulei. La fel trebuie procedat si cu filtru de aer, daca este murdar trebuie inlocuit.

Verificati anvelopele si franele

De acum trebuie sa ne asteptam la vreme nefavorabila asa ca este obligatoriu sa verificam daca franele si anvelopele sunt in continuare bune. Daca anvelopele au un grad de uzura ridicat sau sunt mai vechi de 5 ani, trebuiesc inlocuite.

Tractari Auto Super Ieftine


Memoreaza numarul nostru de telefon 0766.566.566. Daca ai probleme cu masina suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil. Drum bun!
Distribuie