Masinile vechi pot fi radiate online

programul Rabla 2020

Vesti bune pentru cei care vor sa se înscrie in programul Rabla 2020 si inca nu au radiat masina veche, de acum o pot face acum online.

Masinile care se incadreaza in programul Rabla 2020 pot fi radiate online in baza transmiterii catre DRPCIV a certificatului de distrugere, in format electronic, de catre operatorul economic autorizat care a emis acest document.

„Avand in vedere masurile dispuse la nivel national, privind limitarea sau incetarea temporara a activitatii cu publicul, pentru prevenirea raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, incepand cu data de 26.03.2020, operatiunea de radiere din circulatie a unui vehicul uzat, participant in cadrul Programului de stimulare a innoirii parcului auto national ,,RABLA”, va fi efectuata din oficiu, in conformitate cu prevederile art. 17 alin. (5) lit. a) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor care a efectuat inmatricularea acestuia, in baza transmiterii catre aceasta institutie a certificatului de distrugere, in format electronic, de catre operatorul economic autorizat care a emis acest document”, anunta DRPCIV.

programul Rabla 2020

Dovada radierii din circulatie a unui vehicul va fi transmisa titularului inmatricularii la ultima adresa de domiciliu existenta in Registrul National de Evidenta a Permiselor de Conducere si a Vehiculelor Inmatriculate.

„Finalitatea acestui demers va fi reprezentata de efectuarea operatiunii de radiere din circulatie a vehiculelor, fara a mai fi necesara prezentarea, de catre proprietari, la ghiseele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, a documentelor prevazute de art. 25 al O.M.A.I. nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulate provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu respectarea termenelor stabilite in legislatia aplicabila Programului de stimulare a innoirii parcului auto national”, mai spun reprezentantii DRPCIV.

Memoreaza numarul nostru de telefon 0730.60.30.90. Daca ai o masina de transportat pe platforma suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil!

Distribuie