Masini electrice versus masini hibrid

Masini electrice versus masini hibrid

Tehnologia este raspunzatoare pentru aparitia unor obiecte inovatoare. Nici in domeniul auto lucrurile nu stau mai prejos. Alegerea unei masini potrivite nevoilor tale poate deveni o adevarata provocare, mai ales ca de ceva timp au aparut noi alternative. Masinile electrice si cele hibrid sunt noile variante care incep sa devina din ce in ce mai populare. Insa, cum stii daca ai luat decizia care iti va oferi avantaje pe timp indelungat? Parerile sunt impartite, insa subiectivitatea trebuie sa fie scoasa din discutie. Asadar, cunoasterea atat a partilor pozitive, cat si a celor negative reprezinta un prim pas. De asemenea, o verificare auto inainte de cumparare trebuie sa vina la pachet.

Iata principalele caracteristici ale celor doua tipuri de masini:

masini electrice

Masini electrice:

– Lipsesc elementele de miscare precum cutia de viteze si ambreiaj. Acceleratia va putea fi facuta mult mai lin, fara trepidatiile caracteristice unor motoare clasice. De asemenea, numarul defectiunilor tehnice care ar putea sa apara este redus in comparatie cu masinile diesel, pe benzina sau hibrid.
– Costuri de alimentare reduse – Pretul unui kilowatt este cuprins intre 0,50 si 0,70 de bani. Daca luam in calcul o capacitate medie de functionare si anume 40 de kWh, investitia nu se ridica la sume exorbitante.
– Infrastructura statiilor de alimentare nedezvoltata si durata de viata scurta a acumulatorului – Sunt principalele dezavantaje pe care le prezinta o astfel de masina. Statiile unde pot fi incarcate bateriile sunt foarte putine, iar acumulatorul trebuie schimbat la un interval de maximum 5 ani.

Masini hibrid:

– Reducerea emisiilor de gaze. Este un aspect foarte important, mai ales daca ai o viziune moderna asupra felului in care trebuie tratat mediul inconjurator. Adoptarea masinilor hibrid ar putea insemna derularea unui proces prin care consecintele negative ale poluarii sunt reduse semnificativ. De asemenea, consumul mediu este redus.
– Poti parca oriunde in orasele care au creat facilitati pentru popularizarea unei astfel de masini.
– Avantaje fiscale. Suma platita pentru achitarea impozitului este mai mica decat cea in cazul masinilor cu motoare clasice.
– Costurile de achizitie ridicate
– Defectarea rapida – Daca termenele de verificare nu sunt respectate, problemele tehnice se vor instala rapid. Complexitatea motorului este principalul motiv.

Informatiile trebuie analizate obiectiv foarte bine. Gandeste-te si la numarul de kilometri pe care ii parcurgi zilnic, dar si la bugetul de care dispui. Daca totusi ai gasit o varianta second hand nu ezita sa apelezi la un serviciu de verificare auto realizat in mod profesionist. Istoric auto complet cat ai baga cheia in contact!

Tractari Auto Super Ieftine


Memoreaza numarul nostru de telefon 0766.566.566. Daca ai probleme cu masina suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil. Drum bun!