De ce sa apelam la o firma de tractari

firma de tractari

Daca esti sofer cu vechime cu siguranta te-ai gandit de nenumarate ori ce ai sa faci daca ramai in pana cu masina. Evident vei apela la o firma de tractari auto, asta daca nu esti membru intr-un club, precum ACR sau nu ai o asigurare CASCO care acopera inclusiv tractarea in astfel de situatii neplacute. Cum omul de ce sa apelam la o firma de tractariobisnuit nu prea da banii pe CASCO si nici nu se inscrie in cluburi pentru patura de „sus” a soferilor, singura varianta care-ti ramane este sa gasesti o firma de tractari auto ieftine.

Nici nu vreau sa pomenesc de acele accidente in care ramai cu maisna in mijlocul drumului si va trebui sa apelezi la o firma de tractari auto, dar viata nu este intotdeauna asa cum o vrem noi, deci in astfel de situatii neplacute, este bine sa fii pregatit si sa ai la indemana cateva adrese utile. In functie de locul unde dorim sa ducem masina trebuie sa ne orientam la ce firma apelam, la una locala sau la o firma din orasul sau judetul nostru. Sunt cazuri in care putem pleca cu masina pe roti, cand trenul de rulare este intact si in stare de functionare, la fel si franele sau directia. In astfel de cazuri putem apela la un prieten sau chiar la un alt participant la trafic.

Ce faci insa cand masina nu se poate deplasa din cauza sistemului de franare? Esti nevoit sa gasesti urgent o firma de tractari auto, iar masina trebuie urcata pe platforma. In aceste situatii nefericite va trebui sa apelezi la o firma specializata de tractari auto care are astfel de utilaje in dotare. Cu speranta ca nu vei fi chiar tu acela care va avea nevoie de astfel de servicii, iti dam totusi un sfat: pastreaza in permanenta in torpedoul masinii tale adresa catorva firme de tractari auto.

De ce e bine sa ai mai multe numere de telefon de la firme de tractari? Pentru ca mereu este mai convenabil sa ai de unde alege, decat sa fii obligat sa apelezi la ce se nimereste. Faptul ca majoritatea firmelor au program 24 din 24 reprezinta evident un avantaj, insa rapiditatea cu care te servesc si pretul face diferenta.

Acum sa vedem de ce specialistii ne sugereaza sa apelam la firmele specializate in tractari auto chiar si atunci cand la o verificare sumara masina pare a fi in stare sa se deplaseze pe propriile roti. Pentru ca in urma unui accident minor pot sa apara defectiuni la sistemul de dorectie, invizibile cu ochiul liber si faca a face un control mai amanuntit. In asfel de situatii putem deteriora grav masina, costul reparatiilor ulterioare fiind mult mai mare decat al unei simple tractari pe platforma.

Acestea fiind zise, va dorim drum bun si fara evenimente neplacute, insa repetam sfatul specialistului: aveti la indemana oricand numarul de telefon a cel putin trei firme de tractari auto, pentru a evita orice neplacere.

Distribuie