Ce acopera o polita de asigurare CASCO

asigurare CASCO

Desii la noi nu este atat de populara si multi soferi aleg cea mai ieftina varianta de asigurare RCA, in multe alte tari este foarte folosita, desigur la masinile ma noi. In afara de situatiile in care esti implicat intr-un accident rutier, polita CASCO acopera si avariile produse de evenimente naturale, cum ar fi furtuna, uraganul, aluviunile, ploile torentiale, inundatiile, grindina, greutatea stratului de zapada sau gheata care poate sa cada pe masina, avalansa de zapada, alunecari de teren sau cutremur.

Asigurarea CASCO poate oferi si asistenta rutiera, cum ar fi ajutorul rutier sau transportul pasagerilor daca esti implicat intr-una din situatiile de mai sus. Partea frumoasa este ca esti asigurat chiar si de avariile sau accidentele produse de tine, ori evenimentele socio-politice si actele de vandalism. Un alt avantaj este ca iti ofera si un autoturism la schimb, atunci cand masina ta se afla in service.

Sunt acoperite de asigurare si pierderea sau furtul cheilor, jantele si anvelopele distruse de gropile de pe carosabil.

Ce nu acopera asigurarea CASCO?

Daunele determinate din rea intentie sau culpa grava nu sunt acoperite de asigurarea CASCO, la fel ca si daunele survenite in circulatie atunci cand vehiculul nu are ITP-ul valabil sau desigur polita expirata. De obicei greselile pe care le faci nu iti sunt acoperite, de exemplu daca ti se fura masina pentru ca ai uitat cheile in contact, asigurarea nu iti acopera daunele.

Abaterile grave de la lege precum conducerea fara permis de conducere ori in perioada in care acesta ti-a fost suspendat sau sub influenta drogurilor ori a alcoolului, intra tot in categoria evenimentelor care nu sunt acoperite de polita de asigurare CASCO. In mare parte toate faptele savarsite cu intentie, nu sunt acoperite de asigurarea CASCO.

La ce autovehicule nu iti poti face asigurare CASCO?

Nu toate vehiculele pot fi asigurate cu o polita CASCO. Masinile care prezinta avarii mari sau componente lipsa ori modificari (tuning), nu se pot asigura. La fel si masinile de drive test sau auto la schimb, masinile folosite la scolile de soferi, ambulantele, masinile de curierat, paza, protectie, rent-a-car, de transport persoane (inclusiv taximetrie), nu se pot asigura folosind o polita CASCO.

Nici masinile mai vechi de 10 ani, respectiv 14 ani in cazul reinnoirilor, nu se pot asigura, la fel si masinile cu volan pe partea dreapta sau decapotabile.

Distribuie