Care sunt avantajele de care te poti bucura prin vopsirea masinii?

vopsire auto

Daca iti doresti sa schimbi aspectul exterior al autoturismului pe care il conduci, atunci poti sa ai in vedere posibilitatea de vopsire a acestuia. Indiferent daca iti doresti sa aduci un luciu nou la exteriorul autoturismului care de-a lungul timpului a avut de suferit ca urmare a factorilor externi sau daca iti doresti doar sa vopsesti autoturismul in culoarea preferata, prin procedeul de vopsire auto vei putea beneficia de o multime de avantaje.

Ce presupune procesul de vopsire a autoturismului?

Pentru a vopsi autoturismul este nevoie in primul rand de pregatirea acestuia in vederea acestei proceduri. Pregatirea autoturismului pentru vopsire presupune degresarea caroseriei cu ajutorul unor detergenti speciali, dar si slefuirea acesteia. Se foloseste de asemenea chit de cutit, dar si fuller pentru a fi aplicate peste caroserie. In vederea protejarii geamurilor si a ornamentelor autoturismului este recomandata utilizarea de benzi adezive care sa nu permita vopselei sa ajunga pe acestea. Odata ce aceste proceduri de pregatire a caroseriei autoturismului pentru vopsire au fost indeplinite, urmeaza etapa de aplicare a emailului acrilic peste caroserie. Ulterior aplicarii emailului este nevoie de uscarea acestuia la cuptor la temperatura de 60-70 de grade Celsius. In conditiile in care alegi sa iti vopsesti pe cont propriu autoturismul, trebuie stiut ca uscarea se poate face la temperatura de 20 de grade Celsius in aer liber.

pulverizator profesional

Vopsire auto pe cont propriu sau intr-un atelier specializat

In contextul in care poti sa gasesti pe piata produselor de intretinere a autoturismului toate produsele si echipamentele necesare pentru a vopsi pe cont propriu autoturismul, trebuie spus ca poti avea in vedere sa te ocupi personal de acest procedeu. Pentru acest lucru vei avea nevoie sa amesteci vopseaua dorita cu diluant respectand cantitatile indicate de producator. Ulterior cand vopseaua este corect amestecata nu iti ramane altceva de facut decat sa aplici vopseaua peste caroseria autoturismului prin pulverizare. Pentru acest procedeu este recomandat sa folosesti un pulverizator profesional din oferta de astfel de produse disponibile in oferta firmelor specializate in detailing auto. Pentru rezultate de calitate superioara este indicat sa aplici mai multe straturi de vopsea peste caroseria autoturismului.

Daca in schimbi preferi sa nu ai grija achizitionarii de produse si echipamente pentru vopsirea autoturismului tau, atunci nu iti ramane altceva de facut decat sa apelezi la un atelier specializat in detailing auto. Aici vei putea beneficia de servicii de vopsire auto efectuate de profesionisti in domeniu. Astfel vei avea garantia lucrului bine facut si vei beneficia de rezistenta timp indelungat pentru vopseaua aplicata peste caroseria autoturismului tau.

Vopsirea autoturismului si avantajele sale

Desi multi soferi recomanda colantarea autoturismului pentru a acoperi caroseria acestuia, trebuie spus ca prin vopsire auto vei putea beneficia de o serie de avantaje. Primul avantaj il reprezinta durabilitatea ridicata a vopselei auto. Un al doilea avantaj il reprezinta aspectul estetic mai placut comparativ cu procesul de colantare. Astfel nu vei avea un autoturism care pare impachetat, asa cum este cazul in urma colantarii. Pentru a avea certitudinea ca vei beneficia de aceste avantaje este recomandat sa apelezi la un atelier specializat pentru vopsirea autoturismului.

Distribuie