Asistenta rutiera indiferent de conditiile meteo

urgente rutiere

Iata ca mai sunt cateva zile pana trecem in nou an si privind in urma statiscile furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) 2017 a insemnat o explozie a pietei de autoturisme second-hand, 400.000 de inmatriculari. Cei mai multi romani se orienteaza spre masini rulate, insa foarte multe din ele sunt ajunse deja la varsta pensionarii si pline de probleme. Cresterea numarului de masini pe drumurile noastre a crescut implicit numarul accidentelor si numarul de cererilor de asistenta rutiera din partea soferilor care au avut probleme pe drum cu masina.

Stim cu totii ca unde este cerere apare si oferta. Foarte multe firme care ofera servicii de asistenta rutiera si tractari auto au aparut in ultimul timp, insa din pacate nu toate ofera servicii la standarde sau preturi corecte. Pentru a alege o firma de tractari recomandat sa tinem cont de parerile celor care au apelat deja la serviciile acesteia, iar acest lucru se realizeaza usor cautand informatii pe internet.

Sunt inca soferi care pentru a evita un costul unei tractari de 150-200 de RON apeleaza la cunoscuti pentru a fi remorcati, insa asta nu este o metoda recomandata pentru ca masina se poata avaria mai rau, pot pune in pericol ceilalti participanti la trafic, ingreuneaza circulatia datorita limitei de viteza redusa si daca remorcarea nu este facuta cum trebuie pot fi chiar sanctionati de catre agentii de circulatie.

Aceasta metoda de remorcare este riscanta si trebuie efectuata numai de catre soferi cu experienta. Daca optati pentru remorcarea autovehicolului, este obligatoriu sa folositi o legatura flexibila omologata, in lungime de 3 – 5 metri sau o bara fixa intre elementele de remorcare ale acesteia. Masinile trebuiesc semnalizate corespunzator, masina tractata trebuie sa aiba avariile pornite care la intersectii trebuiesc oprite pentru a semnaliza, viteza trebuie redusa pana la 30-40 km/h. Autovehiculul care este remorcat sa nu fie mai greu decat cel tragator cu exceptia cazului in care tractarea se efectueaza de o autospeciala destinata depanarii.

asistenta rutiera indiferent de conditiile meteo

Cum se realizeaza remorcarea masinii
Pentru a va sincroniza sau comunica tineti telefoanele pornite, iar dupa ce ati montat si fixat corespunzator sufa sau bara porniti la drum cu viteza mica si tineti sufa intinsa pe toata durata deplasarii. Franati usor in caz de nevoie inaintea masinii care va tracteaza. Plecarea sau miscarile bruste poate rupe sufa si produce de accidente.

Nu remorcati pe vreme rea cu vizibiltate redusa, carosabil plin de zapada, gheata, polei sau iarna cu geamurile aburite, exclus daca sunt defectiuni la sistemul de franare, chiar si asa trebuie atentie foarte mare pentru ca directia si franele masinii Dvs nu functioneaza la fel ca atunci cu motorul oprit.

De retinut este ca legea interzice tractarea unui autovehicol pe drumul acoperit cu zapada, gheata sau polei, tractarea unui autovehicul cu două roti cu sau fara atas, a autovehiculului al carui sistem de directie nu functioneaza sau care nu este inmatriculat ori inregistrat. Se interzice si tractarea a doua sau mai multe autovehicule, a carutelor, a vehiculelor care in mod normal sunt trase sau impinse cu mana sau a utilajelor agricole.

Puteti evita toate astea contactand o firma de tractari auto care va incarca masina Dvs pe platforma lor, putand astfel sa va deplasati la cel mai apropiat service auto sau alta locatie.

In speranta ca articolele noastre va sunt utile va uram drum bun si lipsit de evenimente neplacute!

Distribuie