Suni un prieten sau o firma de tractari auto?

tractare auto cu firma sau cu prietenii

Desigur ca nici un sofer nu isi doreste sa soseasca ziua in care sa i se defecteze masina sau sa ramana cu ea avariata in urma unui accident rutier si sa fie nevoit sa apeleze la serviciile unei firme de tractari auto, insa toate astea sunt evenimente inprevizibile si se pot intampla oricui.

Zilele trecute am urmarit pe o retea sociala comentariile a mai multor soferi legate de remorcarea auto facuta de un prieten sau cunoscut si tractarea facuta de o firma autorizata. M-am gandit ca acest aspect ar trebui lamurit deoarece se pare ca exista inca foarte multi soferi  care nu cunosc legislatia rutiera sau mai mult, sunt inconstienti de riscul la care se supun ei si colegii lor din trafic.

Tractari auto bucuresti

In primul rand nu sunteti mecanic, deci nu puteti stii sigur ca daca va remorcati masina nu o avariati mai rau sau o avariati pe a prietenului daca nu va coordonati cum trebuie. Ce spuneti daca intr-o curba va cedeaza servo, frana sau orice altceva care ar putea deveni fatal in acel moment. In plus daca ati fost implicat intr-un accident rutier, factura de la firma de tractari auto poate fi utila, in caz contrar cand firma de asigurari o sa va faca dosarul pentru daune sigur o sa se lege de faptul ca ati incercat sa va descurcati singur si probabil unele daune nu or sa le mai despagubeasca. Este de asteptat ca firmele de asigurari sa se agate de orice detaliu ca sa nu va plateasca.

Nu apelati la cei care au anunturi pe olx sau in alta parte. Apeland la un strain nu stiti nicioadata cine va sosi la locul unde va aflati si nu puteti face reclamatie in caz ca tractarea nu s-a terminat cu bine. De cele mai multe ori astfel de persoane incearca sa profite de situatia in care va aflati marind pretul.

Este legal sa-mi remorchez masina?

Este legal, insa trebuie sa fiti atenti sa nu incalcati legea, contraventiile pot ajunge si pana la respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 lei si 2500 lei.

Iata un extras din art. 157 cu normele legale privind remorcarea unui autovehicul, care trebuie respectate de toţi participanţii la trafic.

– conducătorii autovehiculelor trăgător şi, respectiv, remorcat trebuie să posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

– autovehiculul trăgător să nu remorcheze un autovehicul mai greu decât masa lui proprie, cu excepţia cazului când remorcarea se efectuează de către un autovehicul destinat special depanării;

– remorcarea trebuie să se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale cărui mecanism de direcţie şi sistem de frânare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legătură flexibilă omologată, în lungime de 3-5 m. Bara sau legătura flexibilă trebuie fixată la elementele de remorcare cu care sunt prevăzute autovehiculele;

– conducatorul autovehiculului remorcat este obligat să semnalizeze corespunzător semnalelor efectuate de conducătorul autovehiculului trăgător. Atunci când sistemul de iluminare şi semnalizare nu funcţionează, este interzisă remorcarea acestuia pe timpul nopţii şi în condiţii de vizibilitate redusă, iar ziua poate fi remorcat dacă pe partea din spate are aplicate inscripţia “Fără semnalizare”, precum şi indicatorul “Alte pericole”.

– dacă remorcarea se realizează prin suspendarea cu o macara sau sprijinirea pe o platformă de remorcare a părţii din faţă a autovehiculului remorcat, atunci în acesta nu trebuie să se afle nicio persoană.

– se interzice remorcarea unui autovehicul cu două roţi, cu sau fără ataş, a autovehiculului al cărui sistem de direcţie nu funcţionează sau care nu este înmatriculat ori înregistrat sau când drumul este acoperit cu polei, gheaţă ori zăpadă. Se interzice şi remorcarea a două sau mai multe autovehicule, a căruţelor, a vehiculelor care în mod normal sunt trase sau împinse cu mâna ori a utilajelor agricole.

– prin excepţie de la prevederile de mai sus, se permite remorcarea unui autovehicul al cărui sistem de direcţie nu funcţionează numai în cazul când remorcarea se realizează prin suspendarea roţilor directoare ale autovehiculului remorcat cu o macara sau sprijinirea roţilor directoare ale autovehiculului remorcat pe o platformă de remorcare.

– conducătorul poate împinge sau tracta, cu propriul autovehicul, în situaţii deosebite, pe distanţe scurte, un alt automobil pentru a-i pune motorul în funcţiune sau pentru a efectua scurte manevre, fără a pune în pericol siguranţa deplasării celorlalţi participanţi la trafic.

Tractari Auto

Recomandarea noastra este sa apelati la o firma de tractari auto, cum ar fi tractari auto Bucuresti (tractari-auto.co.ro) sau alte firme care sunt specializate si dispun de platforme auto adaptate acestui tip de serviciu. Transportul unui autovehicul cu defecte sau avariat care nu se mai poate deplasa pe propriile roti poate fi efectuat doar de firmele de tractari auto care va pot transporta autovehicul la destinatie in conditii de siguranta.

Tractari Auto Super Ieftine


Memoreaza numarul nostru de telefon 0766.566.566. Daca ai probleme cu masina suna-ne si vom ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil. Drum bun!